DEFINITIEF ONTWERP ENTREE SLUISJESDIJK

De winnaars van de prijsvraag entree Sluisjesdijk zijn hard aan de slag met het uitvoeringsgereed maken van hun voorstel. In samenwerking met Havenbedrijf, lokale ondernemers en bewoners krijgen de bouwplannen steeds meer gestalte, het moment van uitvoering nadert gestaag! Bij deze een kort verslag  door team ‘’lijn 72’’.

DEFINITIEF ONTWERP ENTREE SLUISJESDIJK

Door team lijn 72 (Marieke, Pieternella, Wendy en Wout)

Naar aanleiding van de gewonnen prijsvraag heeft het Havenbedrijf de Veldacademie opdracht gegeven om met ons de ontmoetingsplek uit te werken. In het oorspronkelijke ontwerp was dit een halfronde ‘arena’ waar allerlei activiteiten kunnen plaatsvinden. Er kunnen lezingen worden gegeven, gebruikers van het voormalig RET-gebouw kunnen er lunchen en buurtbewoners hebben aangegeven het te willen gebruiken voor bijeenkomsten, openluchttheater en eventueel een buitenbioscoop.

Met feedback van het Havenbedrijf is het ontwerp uitgewerkt tot een definitief ontwerp. De grootste aanpassing is de vorm van het zitmeubel. Niet half-rond, maar geknikt, waardoor het nog meer functies had in de ruimte. Zo scheidt het een formeel gedeelte van het plein af (de werksfeer rondom het voormalig RET-gebouw) van een informeler gedeelte (recreatie op het gras) en benadrukt het de ingang van het gebouw beter. Qua materialisatie kiezen we voor een stalen constructie met cortenstalen platen en houten zittingen. Dit combineert zowel de sfeer van een woonomgeving (Oud-Charlois) als dat van de haven en de pier.

De volgende stap voor ons is de bouwvoorbereiding. Hiervoor zijn we in gesprek met twee bedrijven op de Sluisjesdijk: ITS en Van Campenhout. Zij adviseren ons over de materiaalkeuze en de fabricatie van het zitmeubel. Het zou prachtig zijn als het uiteindelijke meubel tot stand is gekomen in samenwerking met alle betrokkenen aanwezig op de Sluisjesdijkpier en input van gebruikers, zodat het als multifunctionele ontmoetingsplek kan dienen op het pleintje tussen de haven en de stad.

Reacties zijn gesloten.