SAMEN VOOR EEN DUURZAAM SLUISJESDIJK

Een bedrijvengebied waar hoogwaardige, havengerelateerde bedrijven zich graag willen vestigen en waar een goede uitstraling, identiteit en sociale veiligheid hoog in het vaandel staan. Dat is het type bedrijvengebied wat de Sluisjesdijk moet worden. Om dit te bereiken heeft de infrastructuur op de Sluisjesdijk al een mooie opknapbeurt gekregen. Maar er is nog meer te doen…

Begin september is gestart met het Energieproject Duurzaam Sluisjesdijk. Hoeveel energie kan er worden bespaard bij de bedrijven op de Sluisjesdijk? Zijn er mogelijkheden voor duurzame energieopwekking? Kan er een biomassa installatie gebouwd worden om met houtafval energie op te wekken? Hoe kunnen de bedrijven op de Sluisjesdijk samenwerken? Zomaar wat vragen die in dit project aan de orde komen.

MVO door samenwerking

Het project heeft een regionaal karakter en komt voort uit een samenwerking tussen Cofely, Havenbedrijf Rotterdam en de Veldacademie. Cofely is betrokken bij dit project omdat ze gevestigd is aan de Sluisjesdijk en veel waarde hecht aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

In dit project experimenteren we met een nieuwe aanpak en innovatieve technologieën op het gebied van duurzaamheid. Op een ander vlak kijken we naar de best mogelijke inzet van mensen met afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Door daarnaast samen te werken met onderwijsinstellingen en betrokken studenten hoopt Cofely ook met deze instellingen en studenten een duurzame relatie aan te gaan.

Wat is uw duurzame bijdrage?

Onlangs is een start gemaakt met de studio Duurzaam Sluisjesdijk bij de Veldacademie, gevestigd in het voormalig RET kantoor. Hier is de mogelijkheid gecreëerd om alles wat de Sluisjesdijk aan duurzaamheid biedt te presenteren. Een unieke mogelijkheid voor uw bedrijf om te laten zien welke duurzame producten u levert of hoe energiezuinig uw productieproces is ingericht. Laat het ons zeker weten als u hier gebruik van wilt maken, maar ook als u andere ideeën hebt voor dit project.


Een impressie van de informatieborden in de studio Duurzaam Sluisjesdijk

Reacties zijn gesloten.