Over ons

About us logos

De gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam N.V. werken samen in Stadshavens Rotterdam aan de versterking van de economische bedrijvigheid en het creƫren van een aantrekkelijk vestigingsklimaat om te wonen en te werken.

Om de ontwikkelingen in het stadshavensgebied te stimuleren, is in de zomer van 2013 SOFIE opgericht: het Stadshavens Ontwikkelingsfonds voor Innovatie en Economie. SOFIE draagt bij aan de revitalisering van de Stadshavens door kansrijke projecten (mede) te financieren.

De eerste SOFIE-lening wordt op dinsdag 4 november 2014 door de Rotterdamse wethouder Struijvenberg van Werkgelegenheid en Economie uitgereikt aan de St. Handelscompagnie Sluisjesdijk voor de ontwikkeling van de voormalige RET-remise. Graag nodigen we u uit om hierbij aanwezig te zijn!

Met het geld vanuit SOFIE wordt de verbouwing van dit historishe pand gefinancierd tot een plek waar werken en leren elkaar ontmoeten: van groot belang voor de toekomstige werkgelegenheid in de haven! Scholen en bedrijven werken hier samen om ervoor te zorgen dat Rotterdamse jongeren weten waar hun kansen op de arbeidsmarkt liggen en welke opleidingen ze daarvoor kunnen volgen.

 

Reacties zijn gesloten.